BioClave™28 autoklav

139 409kr (exkl.moms)

  • Utformad speciellt för sterilisering av laboratorieforskningsverktyg
  • Helautomatisk drift – tryck bara på start
  • Inbyggd vattentank – ingen extern anslutning behövs
  • 8L, 16L och 28L modeller
  • Alla modeller tillräckligt små för bänkskiva

10 i lager

Artikelnr: B4000-28-220 Kategori:

Beskrivning

Trots bioklavernas utrymmesbesparande yttermått är kamrarna i rostfritt stål förvånansvärt stora och rymmer en mängd olika vätskor, media, instrument, glasvaror, plastartiklar och andra vanliga forskningslaboratorieartiklar. Tillgängliga i 8L, 16L och 28L kammarvolymer, dessa bänkmodeller inkluderar en mekanisk och elektrisk säkerhetsspärr som förhindrar dörren från att öppnas tills trycket har nått noll PSI.

Med en stor digital LCD-display och helautomatisk drift, startar alla delar av cykeln (fyll, sterilisera, avgas och torka) och körs till slut genom att helt enkelt trycka på startknappen. En valfri termisk miniskrivare finns också tillgänglig för att tillhandahålla en registrering av steriliseringsparametrar och en USB-enhet kan användas för att registrera inställningar och överföra dem till en PC.

8 liters BioClave Mini är förprogrammerad för att möta grundläggande steriliseringsbehov. Temperaturen kan väljas till antingen 121°C eller 134°C, och steriliseringstiden är helt justerbar. Den ekonomiska BioClave Mini är det perfekta valet varhelst bänksterilisering krävs och utrymmet är begränsat.

BioClave 16L och 28L-modellerna erbjuder förinställda cykelalternativ (standardprogram), för användning med vätskor, inslagna forskningsinstrument eller olindade instrument/plastartiklar. Ett extra alternativ “Endast torr” är också tillgängligt för ytterligare torktid som ska läggas till i slutet av en cykel. För speciella applikationer, som kräver variationer i cykelparametrar, är alla inställningar fullt justerbara.

Bioclave 28L har en ökad kammarstorlek med en diameter på 32 cm. Med denna större inre kammare är BioClave 28 vår enda modell som kan sterilisera 1 och 2 liters flaskor (och flaskor). Trots den ökade kammarstorleken är enheten fortfarande relativt kompakt, lämplig för bänkskiva.

Ytterligare information

Vikt 209 kg
Dimensioner 25 × 209 cm